+90 530 412 28 56

Green to Wear ( GTW 2.1 )

GREEN TO WEAR (GTW ) ÇEVRE VE KİMYASAL YÖNETİMİ DENETİMİ

INDITEX ISLAK PROSES İŞLETMELERİ İÇİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK STANDARDI OLAN GREEN TO WEAR’İN  (GTW) EYLÜL 2021’DE 2.1 VERSİYONUNU YAYINLADI.

YENİ VERSİYONUNDA ÖNE ÇIKAN MADDELERİ  AÇIKLAMA OLARAK VE GTW 2.0 ‘A GÖRE İPTAL/REVİZE VE YENİ EKLENEN TÜM MADDELERİ İSE HAZIRLANAN TABLODA BULABİLİRSİNİZ. 


INDITEX GTW 2.1 ÖNEMLİ MADDELER

GTW 2.0 ile GTW 2.1 ARASINDAKİ TÜM DEĞİŞİKLİK & İPTALLER TABLOSU

 

Inditex’e üretim yapan ıslak işlem işletmeleri sosyal denetimin yanında Çevre GTW 2.1 denetimi de geçirmek zorundadırlar.

GTW 2.1 ana başlıklar olarak alttaki maddeler üzerinden denetim gerçekleştirilir.

  • Kimyasal Yönetimi ( Kimyasal risk analizi ve kontrolü, analizler, Lot takibi)
  • Su haritalandırması, Su tüketimi
  • Çevre ve Atık su
  • İzlenebilirlik
  • Dahili yapılan testler ( ph ve Haslıklar )

GTW denetimini sonrasında aynı sosyal denetimde olduğu gibi puanlama olmaktadır.

A VE B skorları en yüksek skorlar olup firma Join Life üretebilir.

Eğer firma denetim sonucu C skoru alırsa ya kendisi yada ana üretici firma sponsor olarak CCAP (düzeltici eylem planlı C) skoruna güncelleniyor. Bu durumda firma 6 ay boyunca Join life üretimi yapabiliyor. 6 ay sonunda firmaya takip GTW denetimi gerçekleştirilerek puanı güncelleniyor. Takip denetiminde beklenti firmanın A ya da B skoru almasıdır. Eğer firma takip denetiminden tekrar C alırsa; puanı “C” olarak kalıyor ve firma Join Life üretme hakkını kaybetmiş oluyor.

Firma GTW denetiminden D aldığı zaman; kendisi ya da ana üretici firma uygunsuzlukların kapatılacağı yönünde sponsor oluyor ve firmanın denetim skoru DCAP skoruna güncelleniyor. Bu durumda firma sadece kendisine sponsor olan firmalara Join life dışında kalan siparişlerin üretimini yapabiliyor.  6 ay sonunda firmaya takip GTW denetimi gerçekleştirilerek puanı güncelleniyor. Takip denetiminde beklenti firmanın A ya da B skoru almasıdır. Eğer firma takip denetiminden tekrar D alırsa; firma bloke oluyor.