+90 530 412 28 56

Join Life

Join Life, kısaca sürdürülebilir etiketleme standardıdır. Üretim aşamasında hem sosyal uygunluk açısından en iyi koşulları sağlayan işletmelerin hem de çevre açısından tercih edilen hammaddelerin, en iyi teknolojilerin kullanıldığı anlamına gelmektedir. Inditex 2025 yılı itibari ile üretilen tüm ürünlerin %100 Join Life olmasını hedeflemektedir.

JOIN LİFE URETEBİLME KOŞULLARI

Tüm Tedarik zinciri Inditex EXTRANET sistemine kayıtlı olmalı ve kabul edilebilir Ön Değerlendirme sunmalıdır.

• Ana üreticiler (Doğrudan tedarikçiler) sosyal denetimler A veya B olmalıdır ve ciddi Davranış Kuralları uyumsuzlukları olmamalıdır.

• JL siparişlerine dahil olan tüm iplik kumaş fabrikaları ve fason atölyelerin  sosyal denetimlerde A, B veya C-CAP (düzeltici eylem planlı C) olmalıdır.

• JL siparişlerine dahil olan tüm ıslak proses işletmelerinin (iplik boyama, Kumaş boyama Baskı firmaları) çevre denetim (GTW 2.0) skorları A, B veya C-CAP (düzeltici eylem planlı C) olmalıdır.

• Doğrudan tedarikçiler ve tüm tedarik zincirleri, ürün türüne uygun olarak onaylanmalıdır. Bunun içinde üretim boyunca yer alan tüm firmalarının geçerli Organik (OCS veya GOTS) ve/veya Recycle (RCS veya GRS) sertifikalarına sahip olması gerekmektedir.